Att upptäcks i Thailand

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur svenskarnas semesterparadis just nu är Thailand med stort T och hur en kan finansiera sin resa dit, något som är ganska dyrt. I dag skriver vi istället om de okända öar som finns att upptäcka i detta fantastiska land, läs gärna vidare för tips och råd!

År efter år fortsätter vi att åka hit, till landet med vänliga leenden, god men enkel mat (så som den bör vara) samt vita milslånga stränder, kantade med palmer, bungalows och solstolar i skuggan av ett vassparasoll. Det kan vara skönt att åka till samma plats år efter år, en trygghet i bekantheten och igenkänningen. Men det finns mycket att upptäcka i denna ö-värld och varför inte ta tillfället att lära känna denna lite bättre, utforska och känna sig ledig och fri? Det finns väntande guldkorn alldeles runt hörnet i Thailand.

Oslipade diamanter i Thailands ö-värld

CaribeI en artikel i Expressen kan vi läsa om ett par pärlor som glimmar stilla i det korallblå havet. Några av de öar som är värda att upptäcka är bland andra, Koh Mook, Koh Jum, Koh Wai och Koh Kradan.

Koh Mook är en ö som sakta men säkert blir mer och mer populär, ännu är denna lilla guldklimp inte helt exploaterad och det är fortfarande behagligt för den som söker det njutningsfulla, lugnare ö-livet med härliga stränder, ett par mindre butiker i de omkringliggande byarna samt restauranger, smaragdgrotta med hisnande dekor samt svala laguner.

För den som söker bekvämlighet i avskildhet och stillhet kan däremot bege sig ut med färja eller snabbbåt på Koh Lanta eller Trang till Koh Ngai. Här finns en del fina resorter med pooler och lugn atmosfär men däremot ingen fast befolkning och därmed ingen shopping att tala om. Men om man vill sola, bada och vara lite avskärmad med en god bok och några P3-dokumentärer är detta platsen att åka till.

För fler tips läs hela artikeln här.

Comments are closed.