Finansiera Thailandresan

Svenskarnas semesterparadis stavas utan tvekan Thailand – men det är dyrt att åka dit, och som tur är finns flera sätt att finansiera sin resa, men fråga är om man verkligen ska ta lån för att finansiera resan.

http://www.dreamstime.com/-image14568127Att man kan ta finansiella lån i Sverige är ingen hemlighet, men är det värt att låna till en resa – det är något som många frågar sig. Och ja, det kan man absolut göra, bara man är säker på att man kan betala. För egentligen är det ingen skillnad på till vad man lånar, kan man exempelvis ta bil och båt lån så kan man väl lika gärna ta ett lån till en efterlängtad resa? Ibland kommer nämligen resekostnaderna som en oväntad chock – och det gjorde för en man som bokade sin thailandresa hos Fritidsresor för 2 389 kronor vilket sedan, utan förvarning höjdes till omkring 20 000 kronor. Men efter anmälan till Allmänna reklamationsnämnden står det klart att nämnden håller med resebolaget: mannen borde förstått att någonting var fel med resans pris då bokningen var billigare än transfern till hotellet, skriver Göteborgs-Posten. Så om man vill åka till Thailand och utforska provinserna Lampang, Nan eller Loeiska som ett resebolag berättar om hos MyNewsDesk ska man alltså vara beredd på att priset är högt, och inte kommer att kosta under 3 000 kronor – som mannen Göteborgs-Posten skriver om trodde. Men har alla verkligen råd med tusenlappar för en resa?

Så finansierar du din resa

I Thailand finns något för alla smaker och åldrar, skriver Expressen. Men något som vi alla vet är att: smakar det, så koster det. Och det gäller även när man ska boka sin resa. Så hur ska man då ha råd med sin resa? Ett enkelt tips är att faktiskt spara till resan, och om det skulle saknas en slant i resekassan kan man alltid ta ett lån – men då är det viktigt att inte låna mer än vad du faktiskt behöver och att du redan vid låntagandet har en plan på hur du ska kunna betala igen de lånade pengarna. Och det absolut viktigaste som du ska hålla i minnet är att alltid låna av banken och ingen annan låneaktör, för precis som för mannen som bokade resan hos Fritidsresor så ska man minnas: om ett erbjudande verkar vara för bra för att vara sant – då är det säkerligen inte heller sant.

Comments are closed.