One night in Bangkok!

Thailand har under många år varit en av svenskarnas absoluta favoriter när det kommer till semesterresmål. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på hur mycket vackert det finns att se runt om i landet, men i huvudstaden Bangkok har sina smultronställen!

753456-zen-meditationNär det kommer till solsemester är det numera inte bara lata dagar på stranden som lockar oss svenskar till att resa till Thailand utan det är istället landets sevärdheter som ger oss resglädje. Så när du är i Bangkok och vill komma undan stadens pulserande kärna rekommenderas ett besök i templet Wat Traimit.

Den gyllene Buddhan

I byggnaden Wat Traimit finns en utav Thailands främsta skatter, en Buddhastaty i solitt guld. Den fyra meter höga statyn upptäcktes först år 1953 av en hamnarbetare som trodde sig hittat en vanlig stenstaty och förvarade den sedan i byggnad i omkring 20 år. När dagen väl kom och statyn skulle flyttas råkade man av misstag tappa den från lyftkranen som skulle ta den från punkt A till punkt B och när den gick i marken avlägsnades ett hölje av gips. Det skulle komma att visa sig att den stora Buddha statyn inte alls var i sten utan istället bestå av 18 karats guld med en vikt på fem och ett halvt ton. Det kom även att avslöjas att den statyn tillverkats under Sukhotai-eran på 1200-talet och den hade förmodligen gipsats in för att undvika att den skulle falla i händerna på burmeserna som under århundradena ständigt utkämpade krig mot varandra.

”Befinner du dig i ett buddhistiskt land under maj månad? Då kommer du antagligen att få se människor fira Vesak, högtiden som i folkmun kallas Buddhas födelsedag” läs mer.

Comments are closed.