Att upptäcks i Thailand

december 7th, 2015

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur svenskarnas semesterparadis just nu är Thailand med stort T och hur en kan finansiera sin resa dit, något som är ganska dyrt. I dag skriver vi istället om de okända öar som finns att upptäcka i detta fantastiska land, läs gärna vidare för tips och råd!

År efter år fortsätter vi att åka hit, till landet med vänliga leenden, god men enkel mat (så som den bör vara) samt vita milslånga stränder, kantade med palmer, bungalows och solstolar i skuggan av ett vassparasoll. Det kan vara skönt att åka till samma plats år efter år, en trygghet i bekantheten och igenkänningen. Men det finns mycket att upptäcka i denna ö-värld och varför inte ta tillfället att lära känna denna lite bättre, utforska och känna sig ledig och fri? Det finns väntande guldkorn alldeles runt hörnet i Thailand.

Oslipade diamanter i Thailands ö-värld

CaribeI en artikel i Expressen kan vi läsa om ett par pärlor som glimmar stilla i det korallblå havet. Några av de öar som är värda att upptäcka är bland andra, Koh Mook, Koh Jum, Koh Wai och Koh Kradan.

Koh Mook är en ö som sakta men säkert blir mer och mer populär, ännu är denna lilla guldklimp inte helt exploaterad och det är fortfarande behagligt för den som söker det njutningsfulla, lugnare ö-livet med härliga stränder, ett par mindre butiker i de omkringliggande byarna samt restauranger, smaragdgrotta med hisnande dekor samt svala laguner.

För den som söker bekvämlighet i avskildhet och stillhet kan däremot bege sig ut med färja eller snabbbåt på Koh Lanta eller Trang till Koh Ngai. Här finns en del fina resorter med pooler och lugn atmosfär men däremot ingen fast befolkning och därmed ingen shopping att tala om. Men om man vill sola, bada och vara lite avskärmad med en god bok och några P3-dokumentärer är detta platsen att åka till.

För fler tips läs hela artikeln här.

Billiga spabehandlingar i Thailand

september 24th, 2015

De flesta åker till Thailand för det sköna vädret, den vackra naturen och den goda maten. Men något som faktiskt lockar allt fler personer är deras fantastiska spabehandlingar till billiga priser.

3507904-tropical-spa

Det är inte helt gratis att åka utomlands till Thailand eller någon annan härlig exotisk plats.

”I Thailand finns något för alla smaker och åldrar, skriver Expressen. Men något som vi alla vet är att: smakar det, så koster det.” Läs mer.

Priset är en femtedel

Visserligen är resan till Thailand dyr och hotellet kan även kosta en slant. Men att sedan leva i Thailand är billigare än på de flesta andra turistställen och speciellt när det kommer till spa och behandlingar, får man verkligen mycket för pengarna. Enligt den här artikeln kostar spabehandlingar så lite som en femtedel i Thailand jämfört med priserna i Sverige. I takt med att Thailand blivit mer populärt som ett land där man faktiskt köper landställe och bor en längre tid, har utbudet av behandlingar ökat. För ett par år sedan var det enbart de lyxiga hotellen som hade dyra spaanläggningar men nu finns flera hudvårssalonger som erbjuder behandlingar av god kvalitet i trevliga miljöer.

Populär ansiktsbehandling med lera

Några av de behandlingar som är populära i Thailand är förnyande ansiktsbehandling, pedikyr och massage. Vad gäller ansiktsbehandlingarna används ofta den vita leran Din Saw Pong, som används mycket i Thailand. Leran är djuprengörande för huden och porerna och verkar för att hålla hyn ung och tar även bort akne. Ofta får man en kopp te och färska frukter vid en vacker utsikt av havet efter att man gjort en behandling i Thailand.

Finansiera Thailandresan

maj 29th, 2015

Svenskarnas semesterparadis stavas utan tvekan Thailand – men det är dyrt att åka dit, och som tur är finns flera sätt att finansiera sin resa, men fråga är om man verkligen ska ta lån för att finansiera resan.

http://www.dreamstime.com/-image14568127Att man kan ta finansiella lån i Sverige är ingen hemlighet, men är det värt att låna till en resa – det är något som många frågar sig. Och ja, det kan man absolut göra, bara man är säker på att man kan betala. För egentligen är det ingen skillnad på till vad man lånar, kan man exempelvis ta bil och båt lån så kan man väl lika gärna ta ett lån till en efterlängtad resa? Ibland kommer nämligen resekostnaderna som en oväntad chock – och det gjorde för en man som bokade sin thailandresa hos Fritidsresor för 2 389 kronor vilket sedan, utan förvarning höjdes till omkring 20 000 kronor. Men efter anmälan till Allmänna reklamationsnämnden står det klart att nämnden håller med resebolaget: mannen borde förstått att någonting var fel med resans pris då bokningen var billigare än transfern till hotellet, skriver Göteborgs-Posten. Så om man vill åka till Thailand och utforska provinserna Lampang, Nan eller Loeiska som ett resebolag berättar om hos MyNewsDesk ska man alltså vara beredd på att priset är högt, och inte kommer att kosta under 3 000 kronor – som mannen Göteborgs-Posten skriver om trodde. Men har alla verkligen råd med tusenlappar för en resa?

Så finansierar du din resa

I Thailand finns något för alla smaker och åldrar, skriver Expressen. Men något som vi alla vet är att: smakar det, så koster det. Och det gäller även när man ska boka sin resa. Så hur ska man då ha råd med sin resa? Ett enkelt tips är att faktiskt spara till resan, och om det skulle saknas en slant i resekassan kan man alltid ta ett lån – men då är det viktigt att inte låna mer än vad du faktiskt behöver och att du redan vid låntagandet har en plan på hur du ska kunna betala igen de lånade pengarna. Och det absolut viktigaste som du ska hålla i minnet är att alltid låna av banken och ingen annan låneaktör, för precis som för mannen som bokade resan hos Fritidsresor så ska man minnas: om ett erbjudande verkar vara för bra för att vara sant – då är det säkerligen inte heller sant.

One night in Bangkok!

augusti 28th, 2014

Thailand har under många år varit en av svenskarnas absoluta favoriter när det kommer till semesterresmål. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på hur mycket vackert det finns att se runt om i landet, men i huvudstaden Bangkok har sina smultronställen!

753456-zen-meditationNär det kommer till solsemester är det numera inte bara lata dagar på stranden som lockar oss svenskar till att resa till Thailand utan det är istället landets sevärdheter som ger oss resglädje. Så när du är i Bangkok och vill komma undan stadens pulserande kärna rekommenderas ett besök i templet Wat Traimit.

Den gyllene Buddhan

I byggnaden Wat Traimit finns en utav Thailands främsta skatter, en Buddhastaty i solitt guld. Den fyra meter höga statyn upptäcktes först år 1953 av en hamnarbetare som trodde sig hittat en vanlig stenstaty och förvarade den sedan i byggnad i omkring 20 år. När dagen väl kom och statyn skulle flyttas råkade man av misstag tappa den från lyftkranen som skulle ta den från punkt A till punkt B och när den gick i marken avlägsnades ett hölje av gips. Det skulle komma att visa sig att den stora Buddha statyn inte alls var i sten utan istället bestå av 18 karats guld med en vikt på fem och ett halvt ton. Det kom även att avslöjas att den statyn tillverkats under Sukhotai-eran på 1200-talet och den hade förmodligen gipsats in för att undvika att den skulle falla i händerna på burmeserna som under århundradena ständigt utkämpade krig mot varandra.

”Befinner du dig i ett buddhistiskt land under maj månad? Då kommer du antagligen att få se människor fira Vesak, högtiden som i folkmun kallas Buddhas födelsedag” läs mer.

Lyxigt i Phuket

september 30th, 2013

Hur låter det här? ”På ett behörigt avstånd och en hel värld från trängsel på stränderna, gömmer sig några av Thailands mest drömlika boenden. Fem stjärnor är inte tillräckligt för att beskriva lyxen”. Det är taget från en artikel i Svenska Dagbladet där vi guidas till Phukets bästa hotell. De nämner flera stycken, men vi har valt att fokuserat på ett. Det som är dyrast, men också ett av de bästa. Självklart finns det också andra populära hotell på Phuket, men det får bli en annan historia.

Amanpuri Resort

Hotellet, som kostar 14000 kr flödar av lyx, och ligger i gräddan av Phuket. Det heter Amanpuri Resort. Hotellet är helt ohotat från andra hotell, och efter 20 år har ingen lyckats bräcka det flådiga hotellet. Här andas elegans och svidande vackra omgivningar. Allting är av hösta klass och det syns på folket. Filmstjärnor och artister bor här om de ska ta sig till Phuket, och det är tur att man får ha solglasögon på sig, så att man kan stirra sig blind på kändisarna. Om du bor här finns det villor i klassisk thailändsk arkitektur, och lyx blandas med bekvämlighet. Det är inte för mycket, det är inte för lite det är helt lagom och helt klart perfekt för en semester där man verkligen vill känna att man ska skämmas bort. Självklart kan du också gör allt vad du önskar om du bor här så som att gå på spa, träna och bada vid den personliga stranden. Fina restauranger och härliga utflykter kan du också njuta av och om du vill ta en tur till staden finns det mängder av enkla sett att ta sig dit. Poolen är fräsch och rummen lika så, det här är verkligen ett hotell som tar andan ur en. Har du pengarna, och har du möjligheten är det helt klart här du ska bo när du åker till Phuket.

Charterresa till Thailand

september 13th, 2013

Det har varit ett populärt inslag för de flesta svenskar att åka på charterresa. Det är så vanligt att vi egentligen inte talar om det som charter längre. Dock är det ett fenomen som det talades väldigt mycket om när det först vart på tal, nämligen på 70-talet. Resorna som vi kallar charter började dock redan 1955. Sedan dess har det utvecklats till en hel industri och jakten på billiga charterresor är ständig. Det som är säreget för just charter är att dessa sker i form av ett paket, allt inkluderas i detta paket och det enda man behöver är en resväska och solkräm, resten har researrangören tagit hand om.

Thailand hus

Att åka på charterresor till Thailand är populärt för svenskarna. Vår förkärlek till Thailand som resmål är helt klart något som lyser igenom när vi beställer våra resor. Utöver den vackra naturen, den ständigt lysande solen och den fantastiska solen så kan man också uppleva en riktig regnskog, utforska thailändska tempel och njuta av kilometerlånga stränder på avlägsna öar.

Bangkok årets resestad

Thailand har som tidigare nämnt varit ett populärt inslag i svenskars resmål och just Bangkok blir årets turiststad 2013, det säger en hel del om hur mycket turister faktiskt älskar landet och framförallt staden. Ingen annan stad har tagit emot lika många turister som just Bangkok och det var under året 2013, en anledning tros vara att så många flyg går hit varje dag. Satsningen på att göra resor enkla och möjliga till Bangkok har verkligen gjort utdelning. Dessutom är det billigt att resa till Thailand för att jämföra med andra resor på samma distans, detta styrs helt enkelt av utbudet och förfrågan. Var noggrann med att kolla upp exakta priser och jämför mellan olika flygbolag för att få den bästa dealen, det lönar sig i slutändan.

Först Arlanda sen Bangkok

januari 4th, 2012

Lika gärna kalla det Hotell Arlanda

Bo över på hotell i Arlanda och slipp gå upp så tidigt för transit till flyget till Thailand.

Det är populärare än någonsin att fira sin semester utomlands. Till exempel Thailand eller Vietnam. Och tack vare våra jättar i skyn är det möjligt att nå andra sidan jorden på bara några timmar. Men så ska man ta sig till flygplatsen också. Ska man åka till Thailand från Arlanda kan det vara ganska tufft att ta sig till själva flygplatsen. Ofta för dessa resor är avgångarna tidiga. Risken att missa avgången om det blir problem med en tidig transit finns. Bor man långt från Arlanda ska man upp i ottan. Är det vinter måste man skrapa fönster och se upp för halkan. Och även om vi kommer i tid är vi trötta. Alla har väl någon gång suttit och slumrat där på Arlanda. Man kan kalla flygplatsen för hotell arlanda lika gärna! Tänk så många sömniga gäster de tar emot.

Res utvilad till Thailand

Så för att slippa att resa jättetrött. Och för att veta att man kommer i tid till sin gate. Ja då kan man boka in sig på ett riktigt hotell i Arlanda. Alltså inte stå och vingla vid boardingen efter en ofrivillig natt på det enorma så kallade hotell Arlanda. Bo bekvämt och nära terminalen istället. På ett hotell med hög standard och egen transit till varje terminal på Arlanda. De hjälper även till med väckningen. För att inte tala om hotell-frukosten som ger dig en bra start på dagen. Den som ska ta dig hela vägen till Thailand!

Behåll minnena med hjälp av kameran

februari 23rd, 2010

Minnets styrka i all ära, men för att verkligen minnas hur fint man hade det på semestern är få saker så användbara som kameran. Även att ha semesterfilmer är förstås väldigt roligt, men det kan bli överkurs ifall man bara är på en liten solresa. Däremot är just en vanlig digitalkamera guld värd när det kommer till att spara hur rolig den där vattenparken var, hur soligt det var på stranden, eller hur mysigt det var vid middagen. Även för släktingar och kompisar blir det kul att kunna se hur ens semester ägde rum, och i dessa tider av, i det närmaste, frenetisk publicering av foton på nätet får man nästan bannor om man inte lägger upp lite kort från sin semester.

Givetvis kan man välja att revolutionera mot det, men det förändrar ändå inte hur mysigt det är att på ålderns höst kunna blicka tillbaka på de där resorna. I synnerhet ifall de bar av till Thailand…

Så se till att han investerat i en bra, och gärna tålig, kamera innan det bär av söderut. Kanske är du till och med en av dem som skulle ha rolig användning av en kamera som man kan använda under vatten? I Thailand är vattnet så klart att man kan ta väldigt roliga bilder på sina reskamrater när de simmar under ytan. Du kommer inte ångra din kamerainvestering, och kom ihåg att det är enkelt att radera de där bikinibilderna som man kanske är föga nöjd med – lika enkelt som det är att efter fotoframkallning förstora och rama in gruppfotona vid solnedgången.