Sevärdheter

Det finns massa sevärdheter i Thailand.

Museer

I Bangkok finns till exempel The National Museum med en fin överblick över Thailands historia. Här finns också det märkligaste museet i Thailand, Forensic Medicine Museum. Detta är inget för den känsliga då du både kan se avrättade mördare och foster konserverade. I Bangkok hittar du också The Royal Barges Museum som är ett båthus för de kungliga båtarna, så kallade sluper. Båtarna liknar vikingaskepp och tas fram vid högtidliga tillfällen för att användas längs floden Chao Praya.

Kända byggnader

I Bangkok finns Grand Palace som är ett häftigt område byggt för de thailändska kungligheterna, men som också är öppet för allmänheten. Här hittar du tempel, statyer och palats med fantastisk arkitektur. Vidare finns morgonrodnadens tempel, Wat Pho, i Bangkok. Detta är en hög pagod som går att klättra upp för om andan faller på. I Hua Hin ligger sommarpalatset Klai Kangwan som byggdes 1926 och går i spansk koloniansk stil. Här bor kungen nästan hela året så du kan bara besöka palatset när han är bortrest. Mellan Hua Hin och Cha-Am hittar du Teakpalatset som kung Rama VI lät bygga 1922. Palatset består av 1080 stycken pelare och renoverades under 80-talet.

Övrigt

Ett av de mest kända tågen i världen är Orientexpressen som går mellan Singapore och Bangkok och som då och då stannar till i Hua Hin. Många passar då på att ta en promenad till järnvägsstationen för att få se tåget. Befinner du dig på Bangtao Beach rekommenderas ett besök till Phuket Fantasea som är en häftig temapark. Här träffar du många av Disneys figurer, men också mycket annat spännande.

Shopping

Shoppingen i Thailand är billig och bra. När det gäller marknader går det fint att pruta, men på varuhusen och i butikerna är det fasta priser. Produkter som du bör köpa är smycken och ädelstenar, thaisiden, hantverk som keramik, silver och broderier och antikviteter. Att låta en skräddare sy upp kläder är också populärt.

I Bangkok hittar du den absolut största marknaden i hela Thailand. Suan Chatuchak har fler än 250 000 besökare dagligen. Marknaden är öppet på helgerna och här hittar du en mängd produkter som kläder, konstverk, hantverk, tyger och antikviteter. I norra Thailand i Chiang Mai ligger The Night Bazaar som är en av de största anledningarna till att många åker till staden.

I Bangkok finns köpcentret Erawan som har fem enorma våningar. Här shoppar du exklusiva butiker med märkeskläder, smink och parfym från kända tillverkare och en mängd andra produkter till bra priser. MBK Center är ett annat gigantiskt shoppingcenter i Bangkok och ett av de största i hela Asien. Här hittar du över 2000 olika butiker, 150 restauranger och en stor biograf. Strax norr om staden Phuket ligger Tesco Lotus Mall, ett varuhus som känns mycket västerländskt.

Uteställen

Thailand har också ett blomstrande uteliv med mängder av barer och diskotek, där Koh Samui är själva nöjesmetropolen. Chaweng är den strand på ön som har flest uteställen och här kan särskilt strandgatan rekommenderas. De största diskoteken heter Green Mango och Reggae Pub. Här kan du se livemusik och andra uppträdanden från hela världen.