Skydda dig mot solen

Sommaren är över och vintern står runt hörnet. Idag föll de första snödropparna, och trots att de smälte direkt, så vet man att det är nära. Snörusket är på väg och med den kommer blöta kläder och frusna fötter. Inte helt underbart vill säga, men så får det vara. Visst är det så att de här första månaderna kan man överleva. December kommer med julkänsla och mys, och vintern är någonting härligt. Men sedan, när jul och nyår är över – vet man att det väntar minst tre månader av rusk. Så varför inte göra någonting åt saken?

Att åka iväg är helt klart ett bra alternativ för den som vill fly vintern. D-vitamin får man av solen, avkoppling av de mjuka hotellsängarna och glädje av de goda drinkarna. Borta är minnet av det kyliga Sverige, och även när semestern är slut och man är tillbaka i Sverige kommer man må bättre än om man inte åkt. Bara för att kroppen har fått ny energi i kroppen. Självklart rekommenderar vi att åka till Thailand för att kunna njuta av värme. Resorna dit är både lagom billiga och otroligt härliga.

Solen är dock stark i Thailand, och det är någonting som är viktigt att veta om man ska resa dit. På sommaren är solen stark även här i Sverige, men när man är utomlands och det är vinter är det ännu viktigare att vara medveten om solens stryka, eftersom man inte har fått så mycket sol under hösten. Att skydda sig med en bra solskyddsfaktor är otroligt viktigt för att inte skada sig, och även om en brännskada kanske går över och lägger sig under semestern eller när man är hemma, så kan den ändå skapa problem, och du kan dessvärre få hudcancer. När det gäller vilken solskyddsfaktor du använder är det bäst att testa sig fram. Men det är smart om du införskaffar skyddet innan du åker till Thailand, och inte när du är där. Solskyddsfaktor köpt på Militus Medicals kan du däremot vara säker på är av högsta kvalitet, och om du använder den rätt kommer du inte behöva vara orolig för cancer.

Chatt med hudläkare

I en artikel från Sydsvenskan finns det en chatt att läsa med en hudläkare, och där kan man lära sig väldigt mycket mer i ämnet. Bland annat ta han upp följande saker:

  • Vilken sol som är farligast, vinter eller sommarsolen. Då ligger fokus på här i Sverige.
  • Hur man ska hantera solen om man är känslig för sol.
  • Hur man bäst använder solskyddsfaktor.
  • Vad man ska tänka på vad gäller födelsedagsmärken.
  • Vad det finns för skillnad i hudtyper vad gäller UV-strålning.
  • Hur man kan se vilka märken på huden som bör hanteras och kollas upp.

Och mycket, mycket mer. Det bästa du kan göra är att gå in och läsa chatten eftersom du då lär dig en del. Sen är det bara att börja packa väskan och njuta av en välförjänad semester i det fantastiska Thailand. Njut som aldrig förr, men glöm in att skydda dig mot solen!